Panoráma Bibliaiskola 2016 őszén is!

[FRISSÍTETTÜK A KIÍRÁST!] Letölthető dokumentumok: Kiírás és tematika / Szórólap

A nagy érdeklődésre való tekintettel 2016 őszén ismét meghirdetjük biblia­iskolai tanfo­lya­munkat. A Panoráma – Bibliaiskola Fel­nőt­teknek értékes lehe­tőség azok számára, akik szeret­nének átfogó bibliai ismeretekkel gazda­godni vagy meglévő tudásukat felfrissíteni, átértékelni, akik érdeklődnek a keresz­tyén hit alapjai vagy „problémás” kérdései iránt, vagy akár csak művelt­sé­güket szeretnék gyarapítani.

Idei témánk: Imádság és spiritualitás – az Úrtól tanult imádság („Mi Atyánk”) alapján. Minden alkalom három 30 perces blokkból áll. A három blokk előadásai háromféle szemszögből közelítik meg az imádság 11 témáját:

  1. Apologetikai rész: hogyan vélekedik kultúránk a bibliai (vagy a Bibliának tulajdonított) tanításról? Egyetért vele? Ha nem, miért utasítja el?
  2. Bibliai rész: mit tanít a Biblia valójában az adott kérdésről?
  3. Etikai rész: hogyan valósítható meg a Biblia tanítása az életünkben?

A tanfolyam ideje alatt lehetőség van a témákhoz kapcsolódó irodalom tanul­má­nyo­zá­sára is: a handout-ok, cikkek, könyvek elérhetők lesznek az alkalmakon, illetve a gyülekezeti könyv­tárban. Minden alkalommal kínálunk kávét és aprósüteményt is. Az „Elérhető Elő­adók” program keretében az alka­lom előtti, illetve utáni 15-20 percben személyesen is feltehetjük kérdéseinket az előadóknak.

Ha a résztvevők úgy döntenek, a kurzus végén a megszerzett isme­reteikről vizsgát tehet­nek: a vizsga egy szabadon válasz­tott biblia­iskolai témából írt dolgozatból áll. A sikeres vizsgát tett hallgatók oklevelet kapnak.

Azoknak, akik a Panoráma Bibliaiskolában megismert hitelvek és megszerzett ismeretek alap­ján szeretnének elköteleződni a refor­mátus keresztyén hit mellett, lehetőséget kíná­lunk a felnőtt­kereszt­ségre és konfirmációra is. Ennek feltételeiről a lenti elérhetőségeken lehet érdeklődni.

A Bibliaiskola költségeit (előadók utazási költsége, bibliaiskolai anyagok, egyéb kiadások) részvételi díjakból tudjuk biztosítani. Az első alkalom ingyenes, minden további alkalom költsége 1000 forint. Aki minden alkalmon jelen van, annak csak az alkalmak díjának felét, tehát a teljes félév 10.000 forint díja helyett csak 5.000 forintot kell kifizetnie. Ha szükséges, támogatást tudunk biztosítani.

Jelentkezés és további információ: a bibliaiskola helyszínén személyesen, illetve a reformatus (kukac) saletrom (pont) net e-mail címen.
Helyszín, időpont: az előadásokat 2016. szeptember 26-tól december 12-ig hétfő estén­ként 18.30-tól 20.00-ig tartjuk a gyüle­ke­zeti teremben. A kurzus szeptember 26-án indul.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük