Ima-kapcsolatban

Az imaóra régi múltra tekint vissza. Beszélgetős bibliaórából fejlődött igazi imaórává.
Ez a gyülekezet minden tagja számára nyitott alkalom, mégis sajnos ritkán történik meg, hogy új testvér áll be az imádkozók csapatába. Aki azonban egyszer „megkóstolta” ennek szükségességét és hasznát, annak részvételére mindig számítunk, és számon tartjuk, hogy nincs-e valami baja, változtak-e körülményei. Tehát mint egy kis közösség tagjai tekintünk egymásra.
Az imaórának nincs állandó vezetője. Mindig az adott alkalom végén állapodunk meg, hogy ki vállalja a következő óra levezetését. Négy fő tartalmi egységben történik közös imádkozásunk:

  • dicsőítés, magasztalás
  • hálaadás
  • bűnbánat
  • kérés, könyörgés

Az óra levezetője általában minden tartalmi egységhez választ igét és éneket. A felolvasott igékhez lehet rövid indoklást, magyarázatot is hozzáfűzni, sőt mások is elmondhatják azt, ami a többieket építheti. A kérések előtt bárki elmondhatja, mit helyezett szívére az Úr Isten, kikért, milyen bajban lévőkért, milyen gyülekezeti szolgálatokért, feladatokért, problémákért kéri a közösség tagjainak imádságát nemcsak ott az imaórán, hanem otthoni csendességünkben is. A jelenlévők tolmácsolják más, jelen nem lévők imakéréseit is. Az imaórán lelkészeink – ha nincs éppen más szolgálati feladatuk – aktívan részt vesznek.
Sokszor adunk hálát, amikor visszaemlékezünk, hogy az Úr Jézus nevében elmondott imádságainkra cselekedett Istenünk, és az ő akarata szerint meghallgatta kérésünket. Imádságaink kapcsolatban maradás az Úr Jézussal, és másokért végzett szolgálatunk fontos része. Ezért bátorítunk minden testvérünket az Úr Jézusban, hogy kapcsolódjék be ebbe a szolgálatba.

Miklóssy József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük