„De eljön Sionhoz a megváltó”

„Háttérbe szorul a törvény, távol marad az igazság, elbukik a hűség a tereken, és a becsület nem érvényesül. Odalett a hűség, és aki a rosszat kerüli, zsákmányul esik. Látta ezt az Úr, és rossznak ítélte, hogy nincs törvényes rend. Amikor látta, hogy nincs ott senki, és elámult, hogy nincs, aki közbelépjen, saját karja segítette őt, saját igazsága támogatta. Felöltötte az igazságot mint páncélt, a szabadítás sisakja volt a fején. A bosszúállás ruháit öltötte magára, felindulása mint köpeny borul rá. Amilyenek voltak a tettek, aszerint fog megfizetni. Haraggal fizet ellenfeleinek, tetteik szerint ellenségeinek, tetteik szerint fizet meg a szigeteknek. Félni fogják az Úr nevét napnyugaton, és dicsőségét napkeleten, amikor eljön, mint egy sebes folyam, amelyet az Úr szele korbácsolt föl. De eljön Sionhoz a Megváltó.” (Ézs. 59,14-20)

Ézsaiás próféta a Megváltó eljövetelét nem a külső körülmények szorításában vergődő népnek ígéri, hanem a kontroll-vesztett, belülről meghasonlott, saját értékeinek is ellentmondó életvitelt folytató közösségnek. Milyen könnyű azzal mentegetni magunkat, hogy mindenki ezt csinálja – de ez egyáltalán nem segít. Külső beavatkozásra van szükség, és Isten kész közbelépni, szelíden, de határozottan. Jézus személyében egyértelmű mérce adatott újra a hatalom és befolyás gyakorlására. Nagyon nagy szükség van minden közösség életében ilyen független és mégis elkötelezett vezető érkezésére.

Karácsonykor újból és újból ennek a sokszor elfelejtett mennyei világnak, a szeretet birodalmának erőit érezzük közeledni, hogy szembesítsen és rossz rutinjainkból kizökkentsen minket.
Áldott Karácsonyt kívánok gyülekezetünk minden tagjának!

Bacskai Bálint
lelkipásztor

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük